Select Your Language And Go On!!!
Türkçe English Deuthsch Italiano Greek Français Polski Russian Español Ukrainian Bulgarian Nederlands Suomi hindi Japanese Norsk
Kullanıcı Adı:  
Şifre:     

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder  Bookmark and Share
İyi Ki Doğdun Britney
02-12-2009 02:48 İyi Ki Doğdun Britney
sean_paul_sense
ÖSS Beni Öpsene Modunda
*

Statü: Çevrimdışı
Ruh Hali:
Supheli
Takım:
G.Saray
Kredi: 10267

OscarPayla??mc?Kaliteli Payla??mfanatik gsYar??ma 1.siSeçkin Üye

İyi Ki Doğdun Britney
Bu Konuyu Paylaşmak İster misin?

Bugün 2 Aralık 2009.Müzik dünyasının hiç şüphesiz gelmiş geçmiş en iyi,en yetenekli,en güzel insanın dünyaya geldiği gün.Yaptığı her işle başarıya ulaşmış,insanların taparcasına sevdiği, dünyanın en çok ilgi çeken insanlarından birisi.Dünyanın dört bir yanında milyonlarca seveni var.Hayatındaki en büyük hayali,Madonna kadar kalıcı ve başarılı birisi olmak.Ama Geleceğin Madonna’sı olarak değil Britney Spears olarak.Britney’in toplam 9 DVD, 6 Stüdyo Albümü, 2 Toplama Albümü vardır.Ayrıca 2 filmde rol almıştır (birisi başrol).Bunun yanında zamanın en popüler komedi dizisi olan “How I Met Your Mother” a konuk oyuncu olarak katılmış ve oyunculuk dalında da başarısını göstermiştir.Britney bugün müzik dünyasındaki 11.yılını,hayatındaki 27.yılını doldurup 28.yaşına adım atıyor, ve yine başarılarla dolu bir yılı geride bırakıyor.Britney 2009 yılındaki albümü ve turnesiyle yıla damgasını vurmayı yine başardı ve yine 10 larca ödüle layık görüldü Rekor üstüne rekor kırdı.Bugün bu muhteşem insanın dünyaya geldiği günü kutluyoruz.

Tam İsmi; Britney Jean Spears

Doğum Tarihi; 2 Aralık 1981

Doğum Yeri;Kentwood – Louisiana

İdolleri; Madonna – Michael Jackson – Whitney Houston

Burcu; Yay

Ailesi; Jamie and Lynn (Anne ve Babası);  Bryan and Jamie-Lynn (Kardeşleri); Sean Preston (Oğlu); Jayden James (Oğlu).

Boyu; 1.68

Britney’in hayatı müziğe olan düşkünlüğü sebebiyle genç yaştan bir çocuk dans grubuna girmesi ve ardından Disney'in çocuk programlarından birinde görev almasıyla başladı. Britney, 8 yaşında görev aldığı bu programın ayrıca en küçük üyesiydi. Bu programda dikkat çeken ve bir anlamda yapımcıların ilgi odağı olan genç şarkıcı, Broadway Dans Merkezi'nde eğitim görmeye ve televizyon reklamlarında oynamaya başladı.

3 yıllık dans ve müzik eğitiminin ardından 15 yaşındayken bir müzk şirketiyle anlaştı ve ertesi sene ilk albümünü çıkardı. Whitney Houston ve Backstreet Boys gibi isimlerin yapımcılarıyla çalıştı. Henüz 16 yaşındayken Britney Spears, "Baby One More Time" parçasıyla olay yarattı ve müzik listelerini altüst etti. Max Martin ve Eric Foster'in yapımcı olarak görev aldığı, 12 Ocak 1999’da yayınlanan "Baby One More Time" albümü dünya çapında yaklaşık 25 Milyon adet satmayı başardı. Aynı zamanda bu album 1999 yılında Amerika’da toplam 10.5 Milyon satarak o yılın en çok satan albümü oldu. Daha henüz bu rekora yaklaşabilmiş hiçbir kimse yok.

Ve Britney bu albümle kariyerine en zirve noktadan başladı ve çıkardığı her albümde katlanarak devam etti.Britney 8 yaşındayken müziğin en büyük parçalarından birisi oldu.Dünya çağında “141 milyon”(2005) albüm satan,Dünyanın en iyi 8.kadın şarkıcısıdır.

Britney ,Amerika Billboard 200 Albümler listesinde ilk 5 albümüyle de #1 numara olmayı başaran ilk ve tek kadın şarkıcıdır.Aynı zamanda “Blackout” bu listeye 2.sıradan girmiştir.

Britney’in 11 yıllık Müzik hayatında Gerçekleştirdiği Başarılardan Birkaç Tanesi;

- MTV Tarafından tüm zamanların en hızlı satan kadın sanatçısı ve 21.yüzyılın en iyi Popçusu ilan edildi.

- Rolling Stone Dergisi tarafından Madonna , Shakira ve Cher ile birlikte müziği ayakta tutan 4 kadın sanatçıdan biri ilan edildi.

- Tüm zamanların en çok ve en hızlı satan genç kadın sanatçısı!
- İlk single ve albümüyle arka arkaya 1 numara olmayı başatan tek kadın sanatçı
- Sadece ilk 2 albümünün satışı 40 milyona ulaştı
- 2000 "Oops!"Turnesi kapsamında 73 şehirde 1.3 milyon hayranına ulaştı
- 2001 Ocak ayında Brezilya Rock In Rio festivalinde 250 binden fazla insanın karşısında sahne aldı
- 2000 İngiltere - Wembley Arene,a konseri , Wembley tarihinde biletleri en hızlı tükenen şov oldu
- Her 2 albümüde Türkiyede platin satış statüsünü ( 30 bin) geçti
- Rolling Stone dergisine 3 kez kapak oldu.1999 ve 2000'de kapak olduğu sayılar derginin o yılar içerisinde en çoksatılan sayılar oldu..
- "Saturday Night Live" programında hem sunuculuk, hem şarkı söyleme teklifi alan 3 kadından biri(Diğerleri Jennifer Lopez ve Madonna)
-Fox Televizyon'unda yayılnanan "Britney Özel" programı, FoX tv tarihinin en yüksek raytingli eğlence programı oldu!
- Pepsi - Cola ili multi-milyon dolarlık bir anlaşmaya imza attı
- İnternette en çok aranan isimlerden biri

- 2002de Mc Donalds'la yaptığı anlaşma müzik dünyasında imza atılan en büyük sözleşmeydi
- Dünya üzerinde 80 Milyon'dan fazla Albüm satmayı başarmıştır.
- Bunun 32 Milyon'unu sadece Amerika sınırları içerisinde satmıştır..
- Nilsen SoundScan verilerine göre ilk 4 albümü ile 1 numaradan girmeyi başaran - Tek Kadın Şarkıcıdır.. (hala da bu ünvanı korumaktadır) (2004)
- Amerika'da, Britney Spears, Madonna, Céline Dion, Mariah Carey, Whitney Houston, Shania Twain, ve The Dixie Chicks dışında "Diamond Certificate" olarak adlandırılan (ki bu sadece 1 albümü ile 10 milyonun üzerinde satış rakamı yakalayan kişilere verilir..) Elmas Plak ve Sertifikaya hiçbir kadın şarkıcı ulaşamamıştır.. Britney ise, bu listeye iki albümü (Baby One More Time ve Oops!... I Did It Again) ile girmeyi başarmıştır..
- Amerika'nın en çok izlenilen Video İstek programı olan Total Request Live'dan toplamda 13 ile en çok video emekli eden kişi olmayı başarmıştır..
- 17 yaşında "Baby One More Time" şarkısı ile Billboard Hot 100 listesinde 1 Numara olmayı başaran en genç şarkıcısı olarak rekor kırmıştır..
-  Şarkının ardından parçayla aynı ismi taşıyan albümü "Baby One More Time" çıktığı ilk hafta 1 Numara olarak, o güne kadar hiçbir şarkıcını yakalayamadığı bir başarı yakalamıştır..
-  17 Yaşında ilk single ve ilk albümü ile hem Billboard Hot 100 Single, hemde Billboard Hot 200 Albüm listelerinde aynı anda 1 Numara olarak yanına yaklaşılamayan bir rekora daha imza atmıştır.. (Yanına yaklaşılamaması yaşından kaynaklanıyor.. Yoksa bunu yapan çok kişi var..)
- Britney, "Baby One More Time" albümüyle senelik 10.5 Milyon'luk satışıyla, 1 sene boyunca en çok satan albüm olarak da tarihe geçmiştir.. Albümün toplam satışı 26 Milyon'dur..
- "Baby One More Time" 20 yaş altı teenager diye adlandırıldığı dönemin gelmiş geçmiş bütün 20 yaş altı albümler tarihinde en çok satan albüm olmuştur..
- 2. Albümü "Oops!... I Did It Again" ile piyasaya çıkar çıkmaz 1.4 Milyon'luk ilk hafta satışıyla, bir haftada en çok albüm satan tek kadın olarak rekor kırmıştır..
- Bunun bir benzerini de İngiltere'de Toplama albümü olan "Greatest Hits: My Prerogative" albümüyle yapmıştır.. İlk haftasında 115,341 kopya ile İngiltere'de bast of albümle bir haftada en çok satan kadın olmayı başarmıştır..

- Britney’in  “Blackout” albümü tüm zamanların en iyi Pop albümü listesinde 5.sıradadır.

- Britney ‘in 6.stüdyo albümü “Circus” yılın en iyi albümlerinden biri oldu. “Womanizer” ve “Circus” İngiltere ve Amerika başta olmak üzere pek çok ülkede 1 numaraya ulaştı.

- Şarkıcı 3 ve If U Seek Amy şarkılarıyla seksüel gelişimini zorlayıp, ilgiyi ve tepkileri üzerine çekti.

- Circus Turu Amerika’da bütün arenaları %100 doldurarak $61,576,699 gelir elde etti.Ki bu doluluk oranı 2. Amerika turu ayağında da gerçekleşti.Bunu başarabilen çok az sanatçı vardır.

- Circus Turu gittiği her ülkede büyük ilgi gördü.Sydney’de en çok bileti satılan sanatçı olarak rekor kırdı.

- Britney Spears Guinness Rekorlar Kitabı'nın 2010 yılı versiyonunda yer aldı.
"Aralık 2008'de, Circus Amerika albüm listelerinde 1. sıraya yerleşti ve bu da Britney Spears'ı, 5 albümü de 1 numaraya erişen en genç bayan sanatçı yaptı. Britney Spears, 2 Aralık 2001 tarihinde henüz 20 yaşına ulaşmadan dünya çapında 37 milyon albüm satmıştı ve tüm zamanların en çok satan genç sanatçısı olmuştu

- 10 yıllık kariyeri boyunca, Britney Billboard Top 100'a 1 numaradan girmiş 5 albüm yaptı. Dünya çağında, Britney Spears listelerde zirveye çıkan Baby One More Time, Oops!.. I Did It Again, Britney, In The Zone, Blackout ve Circus albümleriyle son 10 yılın en çok satan artistleri arasında. O, dünya çapında 63 milyon albümden fazlasını sattı.

Başarılar bölümünü fazla uzatmıyorum çok fazla var çünkü Big Grin

Britney’in Favori Şarkıları Bunlarla ilgili Görüşleri;

Favori Şarkıları

Madonna “Like A Prayer” - Madonna'nın tüm şarkılarını seviyorum ama bu şarkıyı daha çok seviyorum. Her kelimesini öğrendiğim ilk şarkılardan biriydi.

Prince “Kiss” : "Bu şarkıyı lisedeyken çok dinlerdim ve bana, kız arkadaşlarımla takılmalarımı hatırlatıyor."

Janet Jackson “Damita Jo” : "Bu şarkıda dans etmeyi seviyorum. İçinde ne kadar iyi vuruşlar var!"

Tony Basil “Mickey” : "Vuruş muhteşem ve herkesin bildiği eğlenceli bir şarkı."

Journey “Don’t Stop Believing” : "Bu şarkı çok anlamlı. Eğer kendine inanıyorsan, herşeyi yapabilirsin."

Journey “Open Arms” : "Bence aşık olan herkesin kendisiyle ilişki kurabileceği bir şarkı. Journey'i seviyorum çünkü Steve Perry, bunu gerçekten hisleriyle söylüyor."

Sinead O’Connor “Nothing Compares 2 U” : "Bu şarkıyı seviyorum, o çok romantik! Onun sesi muhteşem."

Tiffany “I Think We’re Alone Now” : "80'lerin favori popstarlarından biriydi. Kuzenim ve en iyi arkadaşımdan oluşan küçük grubumla bu şarkıyı söylerdik."

Kelis “Milkshake” : "Arabanla gezerken bu şarkıyı dinlemek çok eğlenceli. Beni gülümsetebilen bir şarkı."

Elton John “Candle In The Wind” : "Bu şarkı hem üzücü hem güzel."

Elton John “Tiny Dancer” : "Ailem bana bu şarkıyı söylerdi ve bu şarkıyı dinleyince aklıma çocukluk anılarım geliyor. İçerisindeki piyano seslerini seviyorum."

Joan Jett “I Love Rock And Roll” : "Bu şarkı beni coşturuyor! Bir kızın bu şarkıyı söylemesini seviyorum.

Leona Lewis “Bleeding Love” : "Çok iyi yazılan bir aşk şarkısı ve herkes kendisiyle alaka kurabilir."

Michael Jackson “Billie Jean” : "Muhtelen gelmiş geçmiş en iyi pop şarkılarından biri!"

Janis Joplin - Me And Bobby McGee” : "Bu şarkıyı dinledikten sonra, bu kızın, bu şarkıyı bedeninin içinden gelen bir hisle söylediğini anlayabilirsin."

Rolling Stones “Satisfaction” : "Bu şarkıyı hiç kimse Mick Jagger gibi söyleyemez!"

T-Pain “Low” : "Eğer prova yapıyorsam, her zaman bu şarkıyı dinlerim."

Nerd “Rockstar” : "Pharrell'i seviyorum! Her işin altından kalkabilen biri ve rock/hiphop'ın karışımı nasıl olur bunu kanıtlayan bir şarkı."

Alicia Keys “No One” : "Alicia bu şarkıyı tutkuyla söylüyor ve melodileri gerçekten güzel."

Whitney Houston “I Will Always Love You” : Bu şarkı aslında idolüm Dolly Parton'undu. Lisede her zaman bu şarkıyı söylerdim."

Beyonce Knowles “Halo”: Bu şarkıya bayılıyorum.Çok duygulu bir şarkı.

Britney’in “WorldWide” Albüm & Single Satışları;

(Bu satış Grafiği 2005 yılına aittir.Blackout / Circus / The Singles Collection Haricindeki toplam satış sayısıdır.Britney’in 2006 ve sonrası yıllarını anlatan resmi bir biyografisi yoktur ve son olarak Dünya çapında ne kadar sattığı kesin rakamlarla bilinmiyor.)

...Baby One More Time : 8,580,000
Sometimes : 2,560,000
(You Drive Me) Crazy : 3,995,000
Born to Make You Happy : 2,550,000
From The Bottom of My Broken Heart : 1,000,000
Oops!...I Did it Again: 3,815,000
Lucky : 2,611,000
Stronger : 3,060,000
Don't Let Me Be The Last to Know : 412,000
I'm A Slave 4 U : 1,800,000
Overprotected : 940,000
I'm Not A Girl, Not Yet A Woman : 995,000
Boys feat. Pharrell (Co-Ed Remix) : 545,000
I Love Rock 'n Roll : 380,000
Anticipating : 36,000
Me Against The Music feat. Madonna : 1,998,000
Toxic : 2,100,000
Everytime : 1,850,000
Outrageous : 15,000
My Prerogative : 768,000

...Baby One More Time (1999)
#1 with 125k sold first week
US - 14 million albums sold
Globally - 28 million albums sold

Oops!...I Did it Again (2000)
#1 with 1.4 million sold first week
US - 10 million albums sold
Globally - 24 million albums sold

Britney (2001)
#1 with 750k sold first week
US - 4.3 million sold
Globally - 15 million albums sold

In The Zone (2003)
#1 with 609k sold first week
US - 3 million sold
Global - 10 million albums sold

Greatest Hits: My Prerogative (2004)
#4 with 255k sold first week
US – 1.3 million sold
Global - 8 million albums sold

B in the Mix: The Remixes (2005)
Sales worldwide: 1 million album sold

Total Global single sales EST : àDünya Çapında Single Satışı
55 Million Single Sold Only
Total Global album sales EST :à Dünya Çapında Albüm Satışı
86 Million Album Sold Only

TOTAL GLOBAL RECORD SALES EST :à Dünya Çapında Satış
141 million Records Sold

Britney’ Toplam US DVD Satışları

Time Out with Britney Spears
Certified 3x Platinum
Britney Spears: Live & More!
Certified 3x Platinum
Britney Spears: Live From Las Vegas
Certified 2x Platinum
Britney: The Videos
Certified 2x Platinum
Britney Spears: In The Zone DVD
Certified Platinum
Britney Spears Greatest Hits: My Prerogative DVD
Certified 2x Platinum

Not: Platinum demek 1 Milyon satmış demek.. X’lerde katları oluyor..

Britney’nin son DVD’si de Kasım 2004’te çıkmasına rağmen, 2004’ün en çok satan DVD’si oldu.. Hem de her tür DVD’ler arasında.. Sıralama ise şöyle;

The 5 Best Selling DVDs of 2004

01. Britney Spears - Greatest Hits: My Prerogative
02. The Matrix Revolutions
03. X2: X-Men Reunited
04. The Passion Of The Christ
05. The Day After Tomorrow

Britney Müzik tutkusunu şöyle dile getiriyor;

“Pop müzik popüler müziktir.Ben onu sadece başka bir boyuta taşıyorum.Yaptığım şey her zaman  pop müzik olacaktır.Çünkü bunu yapmayı seviyorum.Dans etmeyi seviyorum ve pop müzik dansa teşvik ediyor.
Oyunculuk hep tatmak istediğim bir duyguydu.En azından nasıl bir şey olduğunu merak ediyordum.Ama her zaman müziğe geri dönerim çünkü kalbimin olduğu yer orası.”

"Bir şarkıyı söylemek için söyleyen şarkıcılardan değilim.Bir şarkıyı söylediğim zaman tamamen onunla bağlantı kurmak isterim ve bu benim için kutsal bir duygu.”

“Asla sıradan bir şarkıcı olmak istemedim.Şarkıyı hissederek söylüyorsan buna tüm vücudun eşlik etmeli diye düşünüyorum.O yüzden müziği şovla birleştirmeyi seviyorum.”

Annesi ise Britney’i şöyle anlatıyor;

“Küçükken evde sürkli şarkı söylüyordu,biraz da rahatsız edici oluyordu.Misafir geldiği zaman bile susmuyordu."

Ayrıca Britney biraz fazla konuşkan bir insan.Lisede bile öğretmenleri çenesinden baya çekmişBig Grin

єνєя вℓαzιη', єνєя вℓαzιη' gιяℓ...
вℓαzιη υρ тнє �#8467;αмє, вℓαzιη υρ тнє �#8467;αмє

Why Dont You Love Me....
02-12-2009 02:48
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
02-12-2009 07:03 Cvp: İyi Ki Doğdun Britney
hande_paul
Artık yokk.. :))
*

Statü: Uzakta
Ruh Hali:
Bezgin
Takım:
Anadolu Takimi
Kredi: 5432

Cvp: İyi Ki Doğdun Britney

heh saol Big Grin Britney Jean Spears olduuunu yeni öörendm Big Grin

02-12-2009 07:03
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
02-12-2009 08:10 Cvp: İyi Ki Doğdun Britney
s3wm
S3wm
*

Ruh Hali:
Neseli
Takım:
Besiktas
Kredi: 3803

OscarYar??ma 1.siPayla??mc?Kaliteli Payla??m

Bu kadını svyorum yaa çok güzel şarkıları var herne kadar medya kötüleyip dışlasada eski brit geri döndü nice yıllara diyelim Smile cake

02-12-2009 08:10
02-12-2009 08:32 Cvp: İyi Ki Doğdun Britney
ash£nN pauL
*۵ *мαχιмυм ρℓєαѕυяє ..*۵ *
*

Ruh Hali:
Cilgin
Takım:
F.Bahce
Kredi: 1726

eed kızlar katılıorm size cigara2

my LOve..*۵ *
02-12-2009 08:32
03-12-2009 04:16 Cvp: İyi Ki Doğdun Britney
dutty_YK
Yeni FAN
*

Ruh Hali:
Kustah
Takım:
G.Saray
Kredi: 49

i love u britneyyyyy :bravo::bravo::bravo:
çok teşekkürler bu paylaşımlar için hepsini okuyup kaydetcem Big Grin

İşte benim 3'lüm:

Ayben-Britney-SP
03-12-2009 04:16
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Bu Konuyu Paylaşmak İster misin?

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Foruma Git:

Link Değişim: ShareTR | Türkiye'nin Yeni Paylaşım Platformu;

Google Pagerank Checker

Top Listler MybbDestek - MyBB Toplist Sayfaları, Dizinleri - MyBB Türkçe Destek Sitesi

Sitemizi GoogleChrome ile gezmeye ne dersin?

Uyarı: seanpaulfan.org fanlar tarafından açılmış bir gayri resmi sitedir. Burdaki paylaşımlar herhangi bir kontrol ve onaydan geçmeksizin üyeler tarafından yapılabilmektedir ve yasalara aykırı içerikten paylaşım sahibi sorumludur.
Sean Paul Hakkında sean paul şarkı sean paul video sean paul haberler sean paul biyografi sean paul resimler sean paul dinle temperature sean paul sean paul mp3 sean paul indir sean paul 2008 sean paul 2009 sean paul remix sean paul düet-feat sean paul get busy give it up to me sean paul sean paul lyrics beyonce sean paul Dancehall Reggae

Sitemap Urllist Urllist 2 Sitemap 2 Sitemap 3